Kopenhag Havalimanı  (Copenhagen Airport - CPH), eski COO (Operasyonlar Başkanı) Christian Poulsen'in CEO olarak atadığını duyurdu. Poulsen, Thomas Woldbye'nin Londra Heathrow Havalimanı'na gitmesi üzerine Eylül ayının sonlarından beri vekâleten CEO olarak görev yapıyordu.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

CPH Başkanı Lars Nørby Johansen, "Christian Poulsen, pozisyon için önemli olan niteliklere sahip. Havalimanı ve birçok paydaşının derinlemesine bilgisine sahip olmanın yanı sıra, havalimanının olumlu gelişimini sürdürebilen son derece yetenekli bir lider" dedi.

14 yıldır havalimanında görev yapan ve son dört yıldır COO olarak görev yapan Poulsen, "Havalimanındaki yıllarımdan elde ettiğim bilgi ve deneyimi kullanarak, havalimanını yolcular, iş ortakları ve Danimarka altyapısı için yeni bir seviyeye taşımaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

CPH, şu anda Terminal 3'ü genişletme gibi önemli projeler üzerinde çalışıyor. Bu projede, yolcular için daha büyük bir açık alan ve bagaj işleme için yeni bir teslim salonu bulunuyor. Ayrıca, havalimanının yeni uçak tiplerine uyum sağlamasına ve çapraz pistin Øresund'a kaydırılmasına olanak tanıyan yeni bir yasa geçtiğimiz günlerde kabul edildi.

Bu genişleme, Danimarka'nın en büyük geçiş noktasında yolcu trafiğinin devam eden toparlanmasıyla uyumlu bir şekilde gerçekleşiyor. Ekim 2023'te CPH, bir önceki yıla göre %12'lik bir artışla 2.5 milyon yolcuyu ağırladı. Kış sezonunda 2019'dan bir daha fazla olmak üzere önceki yıla göre sekiz yeni rota dahil olmak üzere toplamda 228 rotaya sahip.

Bu dönemde SAS Scandinavian Airlines'ın 10 yıl aradan sonra Bangkok'a dönüşü ve Etihad Airways'in Abu Dabi'den başlattığı bir rota gibi dikkat çeken rota açılışları yaşandı. Wizz Air, Gürcistan'ın Kutaisi şehri ile Polonya'nın Katowice şehrine yeni rotalar eklerken, Ryanair, Paris Beauvais ve Polonya'nın Varşova Modlin şehirlerine hizmet veren yeni bir üs açtı. Ryanair'ın CPH'deki üssü, sekiz yıl aradan sonra gerçekleşti.

Kaynak: AERONEWS24