Lufthansa Grubu, Alman eVTOL üreticisi Lilium ile Avrupa'da elektrikli Dikey Kalkış ve İniş (eVTOL) operasyonlarına yönelik potansiyel bir stratejik ortaklık için Mutabakat Zaptı imzaladı.

İki şirket, bu stratejik işbirliği kapsamında yer ve uçuş operasyonları, gelecekteki uçak bakımı, mürettebat oluşturma ve uçuş eğitimi gibi havacılık alanlarında inovasyon fırsatlarını keşfetmeyi amaçlıyor.

Pratt & Whitney, En Büyük Motor Tesisini Açtı Pratt & Whitney, En Büyük Motor Tesisini Açtı

Eğer ortaklık gerçekleşirse, Lufthansa Grubu ve Lilium, havalimanları, bölgesel ortaklar ve vertiportlar gibi üçüncü taraflarla işbirliği yaparak altyapının geliştirilmesi, hava sahası entegrasyonu ve operasyon süreçlerinin tanımlanması gibi konularda analizlerde bulunmayı planlıyor.

Lufthansa Grubu Filo ve Teknolojiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Detlef Kayser, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İnovasyon DNA'mızın bir parçası. Lufthansa Grubu, küresel bir lider olarak en son teknolojiyi entegre etmeyi hedefliyor. Lilium ile imzalanan Mutabakat Zaptı, havacılık sektörünün dönüşümüne önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Lilium CEO’su Klaus Roewe ise anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Lufthansa Grubu'nun, havacılığın geleceğinde ortaklaşa ilerlemek için bizimle işbirliği yapmaya karar vermesinden memnuniyet duyuyoruz. Lufthansa Grubu, özellikle çevresel sürdürülebilirlik alanında, Avrupa’nın en önemli havacılık girişimlerinden bazılarının ön sıralarında yer almaktadır. eVTOL uçuşlarını Lufthansa Grubu müşterilerine sunma fırsatlarını keşfetmekten heyecan duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Lilium'un iç tahminlerine göre, Avrupa pazarının 2035 yılına kadar yaklaşık 9.200 eVTOL uçağını karşılaması bekleniyor.