24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN), özlük haklarının verilmediği gerekçesiyle inisiyatif almadan çalışma eylemi başlatmıştı. Eylemin başlatılmasından sonra uçuş trafiği de etkilenmişti.

HTK-SEN inisiyatif almadan çalışma faaliyetlerine ara verildiğini duyurdu.

İŞTE O AÇIKLAMA:

"Bilindiği üzere, hava trafik kontrolörlerimizin özlük hakları, ülkemiz çıkar ve menfaatleri için Sendikamızca iki ay önce inisiyatif almadan çalışma faaliyeti başlatılmış, bugüne dek bu faaliyet başarıyla icra edilerek hava trafik kontrolörlerimizin havacılık sektörüne olan katkısı açık bir şekilde ortaya konulmuştu.

Gelinen noktada, gerçekleştirilen üst düzey görüşmelerde problemlerimizin çözümü noktasında ortaya konulan pozitif yaklaşım ve taleplerimizin karşılanacağı yönündeki tutum memnun edicidir. Bu çerçevede,  ilk günden bu yana vurguladığımız iyi niyetli ve çözüm odaklı yaklaşımımıza yaraşır şekilde inisiyatif almadan çalışma faaliyetimize ara verme kararı alınmıştır.

Bu doğrultuda, Sendika Yönetim Kurulumuzca önümüzdeki süreçte taleplerimize ilişkin olarak atılacak adımlar yakınen takip edilerek, hava trafik kontrolörlerimizin özlük haklarına ilişkin problemlerin ivedilikle çözümü için çaba gösterilecektir. Bu süreçte, tüm ilgililerin ortaya konulan karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çözüm odaklı yaklaşımını sürdürmesi en büyük temennimizdir.

Bu vesileyle, destekleriyle bize güç veren tüm hava trafik kontrolörlerimize ve TATCA‘ya teşekkürlerimizi sunuyor, emeklerinin karşılığını bihakkın almaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi hatırlatıyoruz."