İsrail'in Gazze'deki gerginlik ve abluka altındaki durumu sebebiyle havada da fırtınalar kopuyor. İngiliz hava yolu devleri ve İrlanda merkezli Ryanair, İsrail'e yönelik artan gerilim nedeniyle uçuş iptallerinde soluğu aldı.

Virgin Atlantic, Heathrow-İsrail güzergahındaki uçuşlarını 16 Mart'a kadar iptal ederken, yaz aylarında planlanan ikinci hat için de bir süreliğine beklemeye geçti. Wizz Air, ocak ayında başlattığı Tel Aviv uçuş iptallerini daha da uzatarak mart ayına taşıdı.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

British Airways ve Ryanair ise Tel Aviv seferlerini ocak sonuna kadar askıya alırken, EasyJet ise durumu titizlikle gözden geçirdiğini vurguladı.

Bu uçuş krizinin ortasında Lufthansa Grubu, Lufthansa ile Frankfurt ve Münih'ten, Swiss ile Zürih'ten ve Austria Airlines ile Viyana'dan İsrail uçuşlarına 8 Ocak'ta başlama kararı alıyor. Ancak, hava koridorlarındaki gerilim sebebiyle bu planlamaların seyri belirsizliğini koruyor. Havacılık sektörü, Ortadoğu'daki bu tansiyonun gökyüzüyle birleşerek kaotik bir dansa dönüşmesinden endişe ediyor.