NATO ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından hava savunmalarını güçlendirmek amacıyla yaklaşık 1000 adet Patriot füzesi tedarik etme kararı aldı. NATO'nun Destek ve Tedarik Ajansı, bu önemli adımı Almanya, Hollanda, Romanya ve İspanya gibi müttefik ülkelerle bir koalisyon oluşturarak gerçekleştirecek.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

NATO'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın Avrupa'daki Patriot füze üretimini artırarak müttefiklerin stoklarını yenileme amacını taşıdığı belirtildi. Bu girişim, transatlantik savunma işbirliğini güçlendirirken, NATO'nun üye ülkelerinin güvenliğine yönelik kararlılığını vurguluyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Müttefiklerin, İttifak'ın güvenliğini artırmak amacıyla 1000'e kadar yeni Patriot hava savunma füzesine yatırım yapma yönündeki zamanında açıklamalarını memnuniyetle karşılıyorum" dedi. Ayrıca, bu yatırımın NATO'nun insanları güvende tutma konusundaki kararlılığını ve transatlantik savunma işbirliğinin gücünü gösterdiğine vurgu yaptı.