İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

FedEx Express'in pilotları, Air Line Pilots Association, Int'l (ALPA) tarafından temsil edilen bir grup, FedEx Corporation'a kendi değerlerini yansıtan bir sözleşme sunması çağrısında bulunuyor.

FedEx ALPA Master Executive Konseyi Başkanı Kaptan Billy Wilson, 2024 yılında ilk kez masaya oturduklarında yönetimin sözleşme konusundaki olası liderliğini küçümseyen açıklamalarını hayal kırıklığıyla karşıladıklarını ifade etti. Wilson, "Yönetimin, endüstri lideri bir sözleşme sağlama konusundaki olasılıklarını küçümseyen ifadelerini içeren bir medya açıklamasını okumak, müzakere masasındaki yavaş ilerleme ve FedEx pilotlarının değerini tanıma konusundaki başarısızlığı önceki deneyimlerle aynıydı. Bu tür bahaneleri kabul etmediğimiz açıkça belli olmalı ve liderlik ekibimizin kararlılığına gurur duyuyorum. Artık bu bahane ve vaatlerin yerine endüstri lideri bir anlaşmanın gelme vakti geldi" dedi.

FedEx yönetimi, pilotlara şirketin kendi değerlerini tanıyan bir sözleşmeye maliyetini karşılayamayacağını defalarca anlatmaya çalışmasına rağmen, pilot grubunun kararlılığı artıyor.

Wilson, "Müzakereler ilerledikçe, yönetim kararlılığımızı ve birliğimizi artırmak için çalışmaya devam ediyor" dedi. "Yönetimin son zamanlarda pilotlara, birçok pilot için kariyer destinasyonu olan FedEx'ten ayrılmaları karşılığında bölgesel bir havayolunda işe alım önceliği ve imza bonusu teklif ettiği sözde fırsatın kabul edilemez olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu tür yorumlar, kararlılığımızı daha da pekiştiriyor."

Pandemi sırasında FedEx Corporation'ın rekor kâr elde etmesinin ardından, FedEx pilotları kâra önemli katkılarını tanıyan bir sözleşme olmadan başka bir şeyi kabul etmeyeceklerini belirtmişlerdi. Pilot grubu, Temmuz 2023'te bir geçici anlaşmayı reddetmişti.

Wilson, "FedEx, başka harcamalar yaparken aynı zamanda hisse geri alımlarında milyarlar harcıyor. FedEx, Southwest ve United'da sağlanan gibi pilotların değerini tanıyan bir teklifle masaya oturmalı" dedi.

Kaynak: AERONEWS24