Sarajevo Havalimanı, 2024 yaz sezonunda havayolu şirketleri arasında Pegasus Hava Yolları'nın öne çıkacağı bir döneme giriyor.

Pegasus, kapasite bakımından lider konumda olacak ve Türk Hava Yolları ise bu büyük taşıyıcının hemen arkasında yer alacak. 2023 yılında 1.362.007 yolcu işleyen havalimanı, bu rakamda %1,1'lik bir düşüş yaşasa da, 2024'ün ilk çeyreğinde pazar genelinde %19,2'lik bir kapasite artışı hedefliyor. Bu dönemde gerçekleştirilecek toplam 2.422 uçuş, geçen yıla kıyasla %21'lik bir artışa işaret ediyor.

Pratt & Whitney, En Büyük Motor Tesisini Açtı Pratt & Whitney, En Büyük Motor Tesisini Açtı

Sarajevo Havalimanı'nda önemli gelişmeler yaşanırken, Pegasus Hava Yolları'nın liderliğindeki yaz sezonu, havacılık sektöründe heyecan yaratmaya devam ediyor. Bu sırada Wizz Air'in İtalya'dan başlayacak olan yeni rotası, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya Roma üzerinden uçuşları içerecek. 2024'ün ilk çeyreğinde gerçekleştirilecek yeni rota tekliflerinin sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak.

Sarajevo Kanton Turizm Kurulu Başkanı Haris Fazlagić, "Tatiller nedeniyle en son ihale sonuçlarına odaklanma fırsatımız olmadı, ancak gelecek hafta sonuçları halka açıklayabileceğimizi bekliyoruz. Oslo, Kopenhag ve Stockholm'ü hedef aldık ve bu rotaların başlatılmasını bekliyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.