Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, Lübnan'daki sabotaj saldırıları ve bölgedeki gerginlik nedeniyle Orta Doğu destinasyonları için uzatılan uçuş iptallerinin ardından uçaklarında çağrı cihazı ve telsiz taşınmasını yasakladı.

Saldırılardan İsrail'i sorumlu tutan Hizbullah grubunun kullandığı iletişim cihazlarının patlamasından haftalar sonra havayolu şirketi, “Dubai'ye, Dubai'den veya Dubai üzerinden yapılan uçuşlarda seyahat eden tüm yolcuların check-in veya kabin bagajında çağrı cihazı ve telsiz taşıması yasaktır” açıklamasını yaptı.

Şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada, “yolcuların el bagajlarında veya kayıtlı bagajlarında bulunan bu tür eşyalara Dubai Polisi tarafından el konulacağını” belirtildi.

Geçtiğimiz ay meydana gelen patlamalarda Lübnan genelinde en az 37 kişi ölmüş ve yaklaşık 3,000 kişi yaralanmıştı.

Emirates, ayrıca Irak ve İran seferlerinin Salı gününe kadar askıda kalacağını duyurdu. İptaller ilk olarak İran'ın bu hafta İsrail'e düzenlediği ve füzelerin Irak ve İran üzerinde uçtuğu büyük saldırının ardından duyuruldu.

Boeing ve sendika yeniden müzakerelere başlayacak Boeing ve sendika yeniden müzakerelere başlayacak

Emirates, Ürdün'e de askıya alınan uçuşlarının Pazar günü yeniden başlayacağını açıkladı.

Emirates, İsrail'in başkentin tek havalimanına yakın bölgeleri de dahil olmak üzere ülkeye yönelik saldırılarını artırması nedeniyle Lübnan'a ve Lübnan'dan uçuşların 15 Ekim'e kadar askıda kalacağını bildirdi.

Diğer bazı havayolu şirketleri de Beyrut'a ve diğer Orta Doğu havalimanlarına olan bazı seferlerini askıya aldı.