Çin'in güneyindeki Guangdong Eyaleti'nin Zhuhai kentinde devam eden ve Airshow China olarak da bilinen 15. Çin Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda, Airbus'ın yeni nesil A350F kargo uçağı modeli, yeni nesil A330neo geniş gövdeli uçak kabini ve H175 helikopter modeli de dahil olmak üzere bir dizi yenilikçi ürünü sergileniyor.

Karbondan arındırma ve sürdürülebilirlik, havacılık devinin bu yılki fuara katılımı için anahtar kelimeler haline geldi.

Airbus Başkan Yardımcısı ve Airbus China CEO'su George Xu, "Çin'in yolcu ve kargo uçağı pazarlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürünlerin yanı sıra sürdürülebilir kalkınma alanındaki ortaklarla yaptığımız Ar-Ge işbirliğinin en son sonuçlarını göstermeye odaklandık" dedi.

Airbus Pekin Mühendislik Merkezi, Hindistan cevizi lifinden doğal elyaf koltuk minderlerini birlikte geliştirerek "atığı" "hazineye" dönüştürmeyi amaçlayan Çinli ortaklarla bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Gelecekte, bu tür yastıkların uçak kabinlerinde kullanılması bekleniyor. Hafif, nefes alabilirlik ve yüksek elastikiyete sahip hindistan cevizi lifinin geri dönüştürülmesi, uçak iç mekanlarının yaşam döngüleri boyunca çevresel etkisini azaltabilir, atık kullanımını sağlayabilir ve Çin'in sivil havacılık sektörünün döngüsel ekonomi gelişimini destekleyebilir.

Airbus, Çin'in döngüsel ekonomiyi geliştirmesine de katkıda bulunuyor. Bu yılın Ocak ayında Airbus, Çin'in güneybatısındaki Sichuan Eyaletinde ilk küresel uçak geri dönüşüm projesi olan Airbus Yaşam Döngüsü Hizmetleri Merkezi'ni (ALSC) açtı. Bu yıl Ağustos ayında ilk uçağı söküp geri dönüştürmeye başladı.

Xu, her yaştan uçak için kullanılmış ve kullanılabilir havacılık malzemelerinin söküldükten sonra park edilmesi, depolanması, bakımı, yükseltilmesi, modifikasyonu, sökülmesi, geri dönüşümü ve dağıtımı dahil olmak üzere hizmetler sunduğunu söyledi.

Xu, ALSC'nin uçak kompozit malzeme geri dönüşümündeki teknik darboğazı aşan ve ortaklarla daha fazla malzeme geri dönüşümünün fizibilitesini araştıran ilk kuruluş olduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca Airbus, yeni enerji kullanımını artırmak ve sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) endüstrisi ekosistemini optimize etmek için çaba sarf etti.

Rusya'da iş jeti kullanımı arttı Rusya'da iş jeti kullanımı arttı

Airbus, Tianjin ve Pekin kampüslerinde %100 yenilenebilir elektrik kullanmaya başladı ve bölgeyi, yenilenebilir elektriği tam olarak kullanan dünyadaki diğer Airbus merkezleri arasında ilk bölge haline getirdi. 2030 yılına kadar Çin'deki tüm merkezlerde yenilenebilir elektriğin % 100'ünün kullanılması planlanıyor.

Xu, Airbus'ın Çin'in havacılık endüstrisi için ortaklaşa sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi dört gözle beklediğini de sözlerine ekledi.