Dubai merkezli havayolu Emirates, kabin ekibi için tekrar eden Güvenlik ve Acil Durum Prosedürleri (SEP) eğitimini, kendi geliştirdiği sanal gerçeklik platformu MIRA üzerinden yürüteceğini duyurdu. Havayolu, bu yenilikçi eğitim platformunun Birleşik Arap Emirlikleri Sivil Havacılık Otoritesi (GCAA) ve diğer düzenleyici kuruluşların gereksinimlerine uygun olarak tasarlandığını belirtti.

THY, Sidney uçuşları için geri sayıma başladı THY, Sidney uçuşları için geri sayıma başladı

MIRA platformu, Airbus A380, Boeing 777 ve Airbus A350 uçaklarının fotogerçekçi, yüksek çözünürlüklü kabin iç mekanlarının tam modellemelerini sunuyor. Eğitimde ayrıca acil durum kaydırakları, pist alanları, hava köprüleri, su ve kara manzaraları gibi detaylar da yer alıyor. Eğitim sırasında kullanılan hiper-gerçekçi ses ve görüntülerin yanı sıra çok oyunculu senaryolar, avatarlarla desteklenen yedek ekip üyeleri aracılığıyla standart operasyon prosedürlerinin doğru bir şekilde simüle edilmesini sağlıyor.

Emirates2-3

Bu sanal eğitim modülleri arasında, ağır uçak kapılarının doğru bir şekilde açılması ve kapatılması gibi kritik operasyonlar bulunuyor. Yanlış bir işlem yapıldığında, acil durum kaydıraklarının sanal ortamda devreye girmesiyle gerçek yaşam senaryoları simüle ediliyor. Ayrıca, kabin içi yangınla mücadele becerileri de eğitim modüllerinden biri olacak ve eğitmenler yangın senaryolarını özelleştirilmiş durumlar yaratacak şekilde yönetebilecek.

Emirates1-4

Emirates Uçuş Eğitiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Kaptan Bader Al Marzooqi, “Emirates olarak, kabin ekibimizi büyüme ve genişleme hedeflerimize hazırlarken, liderlik, en iyi uygulamalar ve mükemmeliyetin yanı sıra en son yenilikleri de eğitimlerimize entegre ediyoruz. 2030 yılına kadar sipariş verdiğimiz 315 uçak ve 30.000 kabin ekibi hedefimizle, etkili ve verimli SEP eğitimi kaçınılmaz bir gerekliliktir. MIRA ile kabin ekibi eğitimimizi hızla ve önemli ölçüde artırarak iş taleplerini karşılayabiliriz. Bu stratejik ve cesur adım, eğitim anlayışımızı geleceğe taşıyacak,” şeklinde konuştu.