Dünyanın en yoğun havalimanlarından biri olan Dubai Uluslararası Havalimanı'nın işletme ve geliştirmesinden sorumlu Dubai Havalimanları CEO'su Paul Griffiths, Çinli yolcu sayısındaki ciddi artışın havacılık sektörünün toparlanmasına destek vereceğini belirtti.

Griffiths, Çarşamba'dan Cuma'ya Ruanda'nın Kigali kentinde düzenlenen Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Küresel Zirvesi sırasında "Sürdürülebilir Bir Geleceğe Köprüler Kurmak" temasıyla Xinhua'ya konuştu. 2023'ün ilk yarısının kendileri için mükemmel geçtiğini ve salgın öncesi rakamları geride bıraktığını belirtti. Yıl sonuna kadar yaklaşık 87 milyon yolcuya hizmet vermeyi umuyorlar; bu sayı, pandemi öncesi rakamların yaklaşık 2 milyon altında.

Zirve sırasında sektör liderleri, uzmanlar ve hükümet temsilcileri bir araya gelerek sektörün büyümesinin ve daha güvenli, daha dayanıklı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceğe geçişin nasıl desteklenebileceğini tartıştı.

Griffiths, yolcu sayısındaki artışın öncelikle Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrini ziyaret eden Çinli yolcu sayısındaki artıştan kaynaklandığına dikkat çekti. Dubai Ekonomi ve Turizm Dairesi'nin verilerine göre Ocak-Ağustos döneminde Dubai'ye 11,1 milyon gecelik ziyaretçi geldi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin onuncu durağı "Gaziantep" Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin onuncu durağı "Gaziantep"

Dubai'ye 2023 yılının ilk sekiz ayında 392 bin turist gönderen Çin, şehrin 7'nci büyük kaynak pazarı konumunda.

Griffiths, Çinli ziyaretçilere yönelik yeni girişim ve teşviklerin üzerinde çalışıldığını belirterek, "İyi olan şey, Dubai'de her zaman üzerinde çalışılan projelerin olması. Burayı Çinliler için daha çekici hale getirmek için daha geniş bir ilgi alanına hitap etmeyi planlıyoruz." yolcu."

CEO, Çinli turistleri çekmeye yönelik önlemler arasında "daha geniş yelpazede eğlence seçenekleri, gelişmiş konukseverlik, artırılmış plaj kapasitesi ve havaalanı altyapısında iyileştirmeler" sıraladı.

Griffiths, "Önümüzdeki 10 yılda yaklaşık 120 milyon yolcuya hizmet verme beklentisiyle mevcut havalimanlarımızı genişletmeyi planlıyoruz ve bu artışın önemli bir kısmının Çin'den geleceğine inanıyoruz."