Türk Hava Yolları'nın Kredi Notu Yükseldi Türk Hava Yolları'nın Kredi Notu Yükseldi

ABD merkezli teknoloji girişimi Reliable Robotics, son günlerde modifiye edilmiş bir Cessna Caravan ile gerçekleştirdiği tamamen otonom uçuşla dikkatleri üzerine çekti. Şirket, bu başarılı deneme uçuşu ile otopilot ve navigasyon sistemini sertifikalandırma hedefine bir adım daha yaklaştı.

21 Kasım tarihinde Kaliforniya'daki Hollister Belediye Havaalanı'nda gerçekleştirilen uçuş, modifiye edilmiş Cessna Caravan'ın otopilot sistemi ile donatılmış olmasıyla önem taşıdı. Uçak, taksi yaparak havalanışını gerçekleştirdi ve belirlenen rota üzerinde tamamen otonom bir şekilde uçtu. Deneme uçuşu, taksi dahil olmak üzere toplamda 12 dakika sürdü.

Uçuşun kontrolünü uzaktan kumandalı pilot Danah Tommalieh 50 mil mesafeden sağlarken, aynı zamanda gözlemciler ve FAA'in dört müfettişi de deneme uçuşunu dikkatle takip etti. Uçuş, güvenli bir inişle sonuçlanarak başarıyla tamamlandı.

Reliable Robotics'in kurucusu ve CEO'su Robert Rose, yapılan denemenin şirketin sertifikasyon çabaları için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Bu aşamaya ulaşmak için uzun zamandır çalışıyoruz. Dört yıl önce de Cessna Skyhawk 172'yi pilotsuz olarak uçurmuştuk" dedi.