Lübnan hükümeti, İngiliz basınında çıkan Beyrut Havalimanı'nda füze depolandığına dair iddialara yanıt olarak hızlı bir adım attı. Telegraph gazetesinde yer alan ve Hizbullah’ın İran füzeleri ve mühimmatını havalimanı depolarında sakladığını öne süren makale üzerine, Lübnan hükümeti gazeteciler ve büyükelçiler için Beyrut Havalimanı depolarında bir inceleme turu düzenledi.

Düzenlenen gezide, gazetecilere ve büyükelçilere havalimanında füzelerin saklandığı iddia edilen depolar gezdirildi. Lübnan yetkilileri, bu iddiaların asılsız olduğunu kanıtlamak amacıyla şeffaf bir tutum sergiledi ve depolarda herhangi bir yasa dışı mühimmat bulunmadığını gösterdi.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

İngiliz basınında çıkan bu iddiaların ardından Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, Hizbullah Hareketi’nin Beyrut Refik Hariri Havalimanı’nda füze depoladığı haberlerini yalanladı. Bakan Hamiye, yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve bu asılsız haberler nedeniyle Telegraph gazetesine dava açacaklarını duyurdu.

Lübnan hükümeti, ülkenin ulusal güvenliğini tehdit eden bu tür iddialara karşı güçlü bir duruş sergiledi ve uluslararası kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına hızlı bir yanıt verdi. Bu gelişmeler, Lübnan'ın şeffaflık ve güvenlik konularında uluslararası topluma olan taahhüdünü bir kez daha vurguladı.