7 Ekim'de İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'ndan yapılan uçuşlar büyük ölçüde azaldı. Uçuş takip kaynaklarına göre, daha önce günlük 500 uçuşun gerçekleştiği havalimanı, saldırıların başlamasıyla birlikte günlük ortalama 100 uçuşa düştü.

Bu azalan uçuşların çoğunluğunu İsrailli havayolu şirketleri El Al, Arkia ve Israir tarafından gerçekleştiriyor. Ancak yabancı havayolu şirketlerinin çoğu, Gazze'deki saldırılar ve havayolu şirketlerinin sigorta primlerinin aşırı derecede artması nedeniyle uçuşlarını iptal etti.

Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu

İsrailli havayolu şirketleri, devlete ait Inbal Insurance Company tarafından sigortalı oldukları için uçmaya devam edebildiler. Ancak bu süreçte İsrail havayolu şirketleri tüm destinasyonlara uçmayı sürdürmüyor ve örneğin El Al, Dublin, Marsilya, İstanbul, Şarm El-Şeyh ve Tokyo'ya olan tüm uçuşlarını durdurdu.

Yaklaşık 50 havayolu şirketi, 7 Ekim'den bu yana İsrail'e gidiş-dönüş tüm tarifeli uçuşlarını iptal etti. Bu durum, bölgedeki güvenlik endişeleri ve sigorta maliyetlerinin artması nedeniyle hava seyahatini olumsuz etkileyen bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.