Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Bayraktar TB2 SİHA'ların kısa bir süre içinde Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'ne dahil edileceğini duyurdu. Başbakan Rama, sosyal medya hesabında Bayraktar TB2 SİHA'nın bir görüntüsünü paylaşarak, ülkenin savunmasında en ileri teknolojiyi kullanma kararlılığını vurguladı.

Başbakan Rama, "Bu, askeri, polis ve sivil görevlerde kullanılan en gelişmiş uçuş teknolojisi olan Bayraktar dronlarının bir görüntüsüdür. Bayraktar, çok yakında silahlı kuvvetlerimizin bir parçası olacak" ifadelerini kullandı.

Rama, Arnavutluk'un bu insansız hava araçlarından oluşan filoyla donatılmasının, ulusal güvenlik stratejisi, askeri stratejiye kaynaklanan yükümlülükler ve NATO'nun kapasite hedeflerine uyum açısından hem ülkesi hem de ittifak için özel bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Arnavutluk ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklık çerçevesinde, Aralık 2022'de Bayraktar TB2 SİHA filosunun satın alınmasına yönelik bir sözleşme imzalanmıştı. Bu adım, Arnavutluk'un savunma kapasitesini güçlendirmeye ve modernize etmeye yönelik stratejik bir adım olarak ön plana çıkıyor.