American Airlines, De-icing Sezonuna Hazırlanıyor American Airlines, De-icing Sezonuna Hazırlanıyor

İngiltere'nin güney kıyısındaki Southampton kentinde, sabahın erken saatlerinde caddelerde görülen beklenmedik bir manzara, insanları şaşırttı. 1963 yılında İngiltere'de üretilmeye başlanan ve 1982'den 1989'a kadar Romanya'da lisansla üretimi devam eden 80 ila 119 yolcu kapasiteli BAC1-11 yolcu uçağı, adeta zaman tünelinden çıkarcasına gökyüzünde belirdi.

Toplamda 244 adet üretilen bu efsanevi uçak, 2019 yılında üretimi durduruldu. Daha önce Cornwall Aviation Heritage Centre'da sergilenen bu tarihî uçak, maalesef müzenin 2022'de kapanmasıyla hurdaya çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Ancak Solent Sky Müzesi'nin bu eşsiz uçağı satın almasıyla, tarihi uçak hurdaya çıkarılmaktan kurtuldu.

Önceki gün Solent Sky Müzesi'ne nakledilen BAC1-11, burada tamamen farklı bir kaderle buluşacak. Artık bu tarihi uçak, müze ziyaretçilerine nostaljik bir atmosfer sunan bir "kafe" olarak hizmet verecek. Bu adım, tarihî mirası yaşatma ve ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunma yolunda atılmış önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.