Minnesota'da açılan bir dava, bir kadın yolcunun uçuş sırasında görevli olmayan bir çalışan tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasıyla Delta Havayolları'na karşı dava açtığını ortaya koyuyor. Dava dilekçesine göre, Alison Petri, sarhoş olduğu iddia edilen bir kişi tarafından öpülüp tacize uğradığını belirtiyor.

Petri'nin avukatı Jeff Storms, olayın uçakta bir rehine gibi hissetmeye neden olduğunu söyledi. Dava dilekçesine göre, Petri, yaşadığı olayı kabin ekibine bildirmesine rağmen, kabin görevlilerinin alkol servisine devam ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, Delta personelinin sarhoş yolcuyu ihbarlarla ilgili uyarmak için defalarca onunla temas kurduğuna dair iddialar da bulunuyor.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Delta Havayolları sözcüsü, saldırgan olduğu iddia edilen kişinin bir Delta yan kuruluşunun çalışanı olduğunu, ancak doğrudan Delta tarafından işe alınmadığını belirtti. Sözcü, inceleme sürecinde oldukları için özel bir yorum yapamayacaklarını ancak Delta'nın uygunsuz ya da yasa dışı davranışlara müsamaha göstermediğini vurguladı.

Önceki bir dava sonucunda benzer bir olayın suçlu bulunarak cezalandırılmasının ardından, havayolu şirketleri üzerindeki taciz iddialarının daha geniş bir inceleme ve şeffaflık taleplerini gündeme getirebileceği belirtiliyor.