Alaska Havayolları, Boeing 737 MAX 9 uçaklarında yapılan incelemelerde bir dizi uçakta gevşek cıvataların tespit edildiğini açıkladı. Şirket, bu durumun yaşanan kapı patlaması olayının ardından ortaya çıktığını belirtti.

S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı

Alaska Havayolları CEO'su Ben Minicucci, bu durumun büyük bir hayal kırıklığı olduğunu ifade ederek, Boeing'in şirket içi kalite programlarını geliştirmesi gerektiğini söyledi. Minicucci, yaşanan kapı patlaması olayının ardından Boeing'in üretim hattındaki bir sorunun etkisi olabileceğine dair şüpheleri olduğunu belirtti.

Gevşek cıvataların tespit edilmesi nedeniyle Alaska Havayolları, Boeing 737 MAX 9 uçaklarının uçuşlarına ara verdi. Bu durum, MAX teslimatlarını aksatabilir ve MAX 10'un sertifikasyon sürecini geciktirebilir. Daha önce United Havayolları da benzer bir sorun yaşadıklarını açıklamıştı.

Şirketler, National Transportation Safety Board (NTSB - Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu) soruşturmasının tamamlanmasını bekliyorlar. NTSB soruşturması, kapı patlaması olayının nedenini ve kökenini belirlemeye yönelik olacak.