ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, son seri üretim ASELPOD sistemlerinin Hava Kuvvetleri envanterine girmeye hazırlandığını duyurdu. Akyol, saha kabullerinin başarıyla tamamlandığını belirterek, sistemlerin teslimatının Hava Kuvvetleri için planlandığını açıkladı.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Akyol'un paylaşımında, ASELSAN'ın elektro optik, keşif, gözetleme ve hedefleme sistemleri alanında yurt dışına olan bağımlılığı ortadan kaldırmadaki öncü rolüne vurgu yapıldı. "ASELSAN olarak; elektro optik, keşif, gözetleme ve hedefleme sistemlerinde yurt dışı bağımlılığın ortadan kalkmasına öncülük ettiğimiz için gururluyuz" ifadeleri, Türkiye'nin savunma sanayindeki yerlilik ve bağımsızlık hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını vurguluyor.

ASELSAN'ın ASELPOD sistemleri, Hava Kuvvetleri envanterine katılmasıyla birlikte ülkenin savunma kapasitesini daha da güçlendirecek, yerli ve milli teknolojilere dayalı çözümlerle dışa bağımlılığı en aza indirecek bir adım olarak ön plana çıkıyor.