A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Hollanda Hükümeti, Ukrayna'ya destek amacıyla 18 adet F-16 savaş uçağını gönderme kararı aldığını açıkladı. Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, "Hollanda, en az 18 adet F-16 savaş uçağını Ukrayna'nın hizmetine sunacak" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu savaş uçaklarının ne zaman teslim edileceği konusunda detay verilmezken, askeri teçhizat ihracatı için izin alınması gerektiği ve bu nedenle uçakların söz verilen kriterlere uygun olup olmadığının son kez test edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, bazı uçakların ciddi bakım gerektirdiği bilgisi paylaşıldı.

ABD'nin desteğiyle, Danimarka ve Hollanda'daki F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya gönderilmesine Ağustos ayında onay verildiği hatırlatıldı. Danimarka ve Hollanda, Ukraynalı pilotların eğitimini tamamlamasının ardından en az 60 savaş uçağını temin etme taahhütlerini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Geçen ay, Hollanda, ilk ABD yapımı F-16'ları Ukraynalı pilotların ve personelin eğitimi için Romanya'ya göndermişti. Hollanda'nın Ukrayna'ya yapacağı bu yeni gönderim, bölgedeki güvenlik durumuna destek sağlamaya yönelik uluslararası çabalar kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.