2022 yılında faaliyete geçen Aeroitalia, Mart ayında Milan Bergamo Havalimanı (BGY) ile Londra Southend Havalimanı (SEN) arasında yeni bir hizmet başlatacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu ile Zeydan Karalar arasında havalimanı tartışması Bakan Uraloğlu ile Zeydan Karalar arasında havalimanı tartışması

Şirket, 25 Mart itibarıyla haftada altı sefer düzenleyeceği BGY-SEN rotasında uçacak. Southend Havalimanı, yaptığı açıklamada, "Yeni rota, İtalya'nın modanın kalbi Milan'a uygun bir bağlantı sunacak. Sabah saatlerindeki uygun kalkış zamanları, her iki uçtan da seyahat eden yolcuları çekecek ve tatil amaçlı seyahat edenlere dostça bir seçenek sunacak" ifadesini kullandı.

Hizmet, Boeing 737-800 uçağı kullanılarak gerçekleştirilecek.

Southend Havalimanı, Aeroitalia ile bir "ortaklık" kurduğunu ve ilerleyen dönemde "daha fazla rota"nın planlandığını belirtiyor.

Southend Havalimanı CEO'su John Upton, "Bu ortaklık, London Southend Havalimanı için önemli bir dönemeçtir ve Doğu Londra ve Güneydoğu İngiltere'deki yolcularımıza İtalya'nın futbol, moda ve kültür merkezine uygun bir geçiş sağlar" dedi.

BGY, Aeroitalia tarafından hizmet verilen 11. destinasyon olacak.

Aeroitalia CEO'su Gaetano Intrieri, "Bu yeni rota, güzel İtalyan şehirlerini Londra'nın canlı enerjisiyle buluşturacak kültürler arası bir köprü olacak" dedi.

BGY'nin ticari direktörü Giacomo Cattaneo, "Havalimanımızın ağı, yolcuların Essex bölgesi ve İngiliz başkentine demiryolu bağlantısı ile hızlı ve sık ulaşmasına olanak tanıyan bir destinasyonla güçleniyor" şeklinde konuştu.

Aeroitalia'nın uçakları, ana üsleri olan BGY ve Roma Fiumicino Havalimanı'nda bulunmakla birlikte, Sicilya ve Sardinya adalarında da yan üslerde operasyonlarını sürdürüyor.

Kaynak: AERONEWS24