Alman gemi yapım şirketi Meyer'in Finlandiya kolu olan Meyer Turku, muazzam boyutları ve olanaklarıyla dikkat çeken Icon of the Seas adlı kruvaziyer gemisini tamamlayarak Royal Caribbean şirketine teslim etti.

Icon of the Seas, 365 metre uzunluğunda olup 7 bin 600 yolcu ve 2 bin 350 mürettebat kapasitesiyle toplamda 10 bin kişilik bir şehir gibi tasarlandı. Bu özellikleriyle gelmiş geçmiş en büyük kruvaziyer gemisi unvanını elinde bulunduruyor.

İspanya'da turizme yönelik protestolar sürüyor! İspanya'da turizme yönelik protestolar sürüyor!

2021 yılında başlanan yapım süreci 1,1 milyar dolarlık bir maliyetle tamamlandı ve gemi, başarılı denemelerin ardından Royal Caribbean'a teslim edildi. Icon of the Seas'in Miami'ye 2024 yılında ulaşması ve ardından Karayipler'e doğru ilk seyahatine başlaması planlanıyor.

Bu devasa gemide öne çıkan özelliklerden biri de çocuklu aileleri cezbetmek için tasarlanmış olanaklar. Yedi adet havuz, altı su kaydırağı, mini golf sahası, buz pateni pisti, tırmanma parkı, sörf simülatörü ve 40'tan fazla restoran gibi çeşitli eğlence ve yeme içme mekanları Icon of the Seas'i benzersiz kılıyor.