Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tourism Investment Forum (ITF) kapsamında, Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Yönetim Kurulu Üyeleri, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğan, foruma damgasını vuran isimler arasında yer aldı. Bu özel buluşmanın ardından, katılımcılarla bir basın toplantısı düzenlendi.

Ayla Heyfegil: "Antalya, Yatırımcılar İçin Bir Model"

TTYD Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Heyfegil, gerçekleştirdiği konuşmada, forumun temel amacının, yerli ve yabancı turizm yatırımcılarını bir araya getirmek olduğunu vurgulayarak, dünya genelinde benzerlerine örnek aldıkları büyük kongrelerden ilham aldıklarını belirtti. Heyfegil, Türkiye'nin sadece turizm dinamiklerini değil, aynı zamanda havalimanları ve hava yollarını bir araya getirerek benzersiz bir konferans düzenlediklerini söyledi. Heyfegil ayrıca, Antalya'nın her şey dahil konseptinde başarılı bir model sunduğunu ifade ederek, uluslararası markaların Türkiye'yi öğrenmek için geldiğini ve Türk markalarının da yurt dışına açılacağını belirtti.

Oya Narin: "Yeni Destinasyonlar ve Dönüşüm Programları"

TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşmak için 2033'e kadar olan süreçte dönüşüm programları ve stratejilere odaklanacaklarını söyledi. Narin, önemli bir hedefin de yatak arzını artırmak ve yeni destinasyonlar oluşturmak olduğunu vurgulayarak, bu alanlarda yeni finansman modellerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Sermaye piyasalarını ve uluslararası fonları turizm sektörüne entegre etmenin önemine değinen Narin, milli markaların gelişmesinin ve yurt dışında Türk bayrağını dalgalandırmasının kritik olduğunu ifade etti.

"Arap Yatırımcıya 49 Yıllık Tahsis Yetmiyor"

Narin, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmenin önemine de değindi. Şehirler arasındaki imar planlarının karışıklığını eleştiren Narin, özellikle Arap yatırımcıların 49 yıllık tahsisin yetersiz olduğunu ve tapu talepleri olduğunu belirtti. Yatırımları çekmek için imar kanunlarının daha net ve anlaşılır olması gerektiğini söyledi.

“Türkiye’ye Yatırım Fonları Getirilebilir”

Narin ayrıca, turizm sektörüne uluslararası fonları getirmenin önemine vurgu yaparak, halka arz ve sermaye piyasalarının daha şeffaf hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Yatırımcı için sermaye piyasalarını harekete geçirmenin yollarını arayacaklarını belirten Narin, Türkiye'nin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyeli değerlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Mehmet Nane: "Türkiye, Dünya Turizminde İlk Üçe Girmeli"

İspanya turizmde tüm zamanların rekorunu kırdı İspanya turizmde tüm zamanların rekorunu kırdı

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, halka arzın turizm sektörü için önemine dikkat çekti. Nane, dünya turizminde Türkiye'nin ilk 5'te yer aldığını ancak ilk üçe girmesi gerektiğini ifade etti. İstanbul'un turist sayısının artması gerektiğini belirten Nane, şehirdeki yatak kapasitesinin sıkıntıya girdiğini dile getirdi. Nane, turizm amaçlı ev kiralama konusunda adımlar atılması gerektiğini ve sermayenin yayılması için halka açıklığı özendirmenin önemini vurguladı.

Kaan Kavaloğlu: "Antalya, Genç Bir Destinasyon"

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya'ya gelen turist sayısının 2019 seviyesini aşarak 15 milyonu geçtiğini belirtti. Kavaloğlu, Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşacağına inandıklarını söyledi. Kavaloğlu, Türkiye'nin genç bir destinasyon olduğunu, rekabet avantajları ve dezavantajları olduğunu belirterek, finansmanın önemine dikkat çekti.

Mehmet Erdoğan: "Antalya'ya Güveniyoruz, Büyük Yatırımlar Yapıyoruz"

TAV Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğan, Antalya'ya olan güvenlerini vurgulayarak, devasa bir yatırım gerçekleştirdiklerini açıkladı. Erdoğan, Antalya'ya 12 milyar euroluk yatırım yaptıklarını ve Türk turizmin