Xiamen Airlines, ilk uçuşunun 40. yıl dönümünü Çin'in Xiamen kentindeki genel merkezinde düzenlediği özel bir törenle kutladı. Yılda en fazla yolcu taşıyan ülkenin yedinci en büyük havayolu olan Xiamen Airlines, filosunda 160'tan fazla uçağa sahip ve Çin'deki birkaç özel havayolundan biri olarak biliniyor.

TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül

1984 yılında Xiamen şehrinde kurulan havayolu, Xiamen, Hangzhou ve Fuzhou şehirlerinde büyük merkezler bulunduruyor ve Tianjin, Nanchang, Changsha, Chongqing ve Quanzhou şehirlerinde de ek merkezlere odaklanıyor. Ayrıca Xiamen Airlines, küresel SkyTeam Alliance üyesidir.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Xiamen Airlines çalışanlarına yönelik gönderdiği mektupta havayoluna tebriklerini iletti ve taşıyıcının gelecekteki başarısı için umutlarını dile getirdi. Xiamen Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Zhao Dong ise, Cumhurbaşkanı'nın sözlerinin hem şirket için en yüksek onuru hem de havayolunun gelecekteki hedefleri için “en büyük sorumluluğu” temsil ettiğini belirtti.

Zhao Dong, Xiamen Airlines’ın gelecekteki yeni vizyonuna bağlı kalacağını ve “ekonomik ve sosyal gelişimi teşvik etme, iki kıta arasındaki değişim ve iş birliğini artırma, sivil havacılık endüstrisinde yüksek kaliteli gelişmeyi hızlandırma ve Çin'in ulaşım gücünü artırma” konularında daha büyük bir rol oynayacağını açıkladı.

Tören sırasında Xiamen Airlines’a ‘Xiamen Airlines Girişimcilikte Öncü’ unvanı verilirken, havayolunun gelecekteki büyüme stratejisini detaylandıran bir belge (’Xiamen Airlines’ın Derin Reformuna Ortak Destek Çerçeve Anlaşması’ olarak bilinen) imzalandı.

Tören öncesinde şirket, UNESCO Dünya Kültür Mirası olan Kulangsu Adası'ndaki ünlü Bagua Mansion için bir tanıtım kampanyası başlattı. Kampanya, kurumsal sosyal sorumluluk (CSR) üzerine bir beyaz kitap ve havayolunun, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Çin Ofisi ile iş birliğini güçlendirmeyi ve “sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen” beş büyük girişim açıklamasını içeriyor.

ch-aviation'a göre, Xiamen Airlines’ın filosunda 15 Airbus A321neo, altı Boeing 737-700, 117 Boeing 737-800, 13 Boeing 737 MAX 8 ve bir Boeing 737-800 kargo uçağı bulunuyor. Geniş gövde uçaklarında ise altı 787-8 ve benzer sayıda 787-9 mevcut. Şirketin ayrıca 47 A320neo ve 20 737 MAX 8 siparişi bulunuyor.