Florida'nın Kennedy Uzay Merkezi'nde heyecan dolu bir akşam, SpaceX'in Falcon Heavy roketi tarafından taşınacak olan gizemli X-37B uzay uçağının ABD Uzay Kuvvetleri için gerçekleştirilecek görevi bekliyor. 10 ve 11 Aralık'ta iki kez ertelenen fırlatma, SpaceX'in son açıklamasına göre bu akşam gerçekleştirilmesi planlanıyor.

ABD Uzay Kuvvetleri, X-37B'nin yörüngede gerçekleştireceği faaliyetlere dair detaylı bilgi vermezken, önceki görevlerinde deneysel tahrik sistemleri test ettiği ve "gelişmiş malzemelerle" ilgili çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

Son görevin, "çok çeşitli test ve deney hedefleri" içerdiği belirtiliyor. Bu hedefler arasında "yeni yörünge rejimlerinde çalışmak, uzay alanı farkındalık teknolojilerini denemek ve NASA malzemelerinin üzerindeki radyasyon etkilerini araştırmak" bulunuyor.

Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede

Hava Kuvvetleri Sekreteri Frank Kendall, görev öncesinde yaptığı açıklamada, "Bu, X-37B'nin 7. uçuşu ve Amerika Birleşik Devletleri Uzay Kuvvetleri'nin yenilikçi vizyonunu ortaya koymaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

X-37B, mürettebatsız bir uzay aracı olup, NASA'nın uzay mekiğinin minyatür bir versiyonunu anımsatıyor. SpaceX'in güçlü Falcon Heavy roketi, bu gizemli uçağı başarılı bir şekilde yörüngeye taşıyacak.