Lübnan'dan tahliyeler devam ediyor Lübnan'dan tahliyeler devam ediyor

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türkiye'de yolcu ve sefer bulunmayan bazı havalimanlarındaki artan personel sayısına dikkat çekerek konuyu gündeme getirdi. Sarıgül, Kocaeli Cengiz Topel, Balıkesir Merkez, Çanakkale Gökçeada ve Uşak Havalimanlarındaki durumu eleştirdi. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Sarıgül, havalimanlarında personel sayısının artmasına rağmen yolcu ve uçak trafiğinin olmamasını sorguladı.

Uşak Havalimanı'nın örneğini veren Sarıgül, 2019 yılından bu yana tek bir yolcu taşınmamasına rağmen personel sayısının 64'ten 92'ye çıktığını belirtti. Aynı şekilde, Balıkesir Merkez Havalimanı'nda son 5 yılda yolcu ve uçak trafiğinin olmamasına rağmen personel sayısının 42'den 65'e yükseldiğini ifade etti. Çanakkale Gökçeada Havalimanı ve Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı örneklerinde de benzer durumların yaşandığını vurgulayan Sarıgül, "Havalimanları sinek avlarken neden personel artışı yapılır? Neden bu havalimanlarına işlerlik kazandırılmaz?" şeklinde sorular sordu.

Sarıgül'ün konuşması, Türkiye'deki bazı havalimanlarında personel sayısının yüksek olmasına ve yolcu trafiğinin düşük olmasına dair bir kamuoyu tartışması başlatabilir.