Son yıllarda Körfez ülkelerinden bölgeye artan turist ilgisi nedeniyle özellikle yaz aylarında büyük yoğunluğa sahne olan Trabzon Havalimanı'nda modernizasyon çalışmaları devam ediyor. 2023 yılında iç ve dış hatlarda toplamda 3 milyon 499 bin 592 yolcuya hizmet veren havalimanında iç hatlarda %8, dış hatlarda ise %18 oranında bir artış yaşandı. Bu artışın önümüzdeki yıllarda devam etmesi ve mevcut altyapının ihtiyaçları karşılamaması nedeniyle 2022 yılında başlayan modernizasyon çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

Çalışmalar kapsamında 3,077 metrekarelik yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve 860 metrekarelik CIP (Commercially Important Person) yolcu binası inşa ediliyor. Ayrıca, mevcut dış hatlar terminali dönüştürülerek dış hatlar giden yolcu terminaline çevriliyor. Modernizasyon sürecinde ayrıca 2,250 metrekarelik yeni ısı merkezi binası inşa edilecek. Bu çalışmaların yanı sıra, Elektronik Bilgi Panoları (EDS), bagaj taşıma sistemlerinin revizyonu, check-in konveyörlerinin revizyonu, asansör eklenmesi, asma tavan tadilatı, dış cephe tadilatı, ve döşemelerde güçlendirme gibi pek çok alanda iyileştirmeler gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Atatürk Havalimanı'nda kullanılan 2 yolcu köprüsü (körük) Trabzon'a getirilerek havalimanına monte edilecek. Modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıl sonuna kadar 3,240 metre uzunluğundaki yeni pist ve 10 milyon yolcu kapasiteli 110,000 metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının fizibilite çalışmaları yapılacak. Bu aşamadan sonra yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaat süreci başlatılacak. Bu projelerle Trabzon Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve daha modern bir altyapıya kavuşturulması hedefleniyor.