Türkiye ile Macaristan arasında Savunma Sanayii İş birliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Macaristan ziyareti sırasında gerçekleşen bu anlaşmaya, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky tarafından imza atıldı.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Türkiye'nin yüzyılına yakışır nitelikte uluslararası alanda iş birlikteliklerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Macaristan Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığımız arasında imzaladığımız “Savunma Sanayii İşbirliği Mutabakat Muhtırası”, bu yöndeki kararlılığımızın bir ifadesidir.

Resmi kurum ve kuruluşlarımızla birlikte uluslararası alanda "Türkiye markasını güçlendirmek", kuşkusuz ki savunma sanayiimizin içinde bulunduğu birçok önemli şirketin ortak hedefidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ve vizyonuyla Türkiye, her geçen gün uluslararası alanda daha güçlü bir ülke haline geliyor ve bu süreci Allah'ın izniyle sürdürecektir. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.

Türkiye-Macaristan diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100. yıl dönümünde, Macaristan Savunma Bakanı Sayın Kristof Szalay-Bobrovniczky ile imzaladığımız bu anlaşmanın, her iki ülke için de büyük önem taşıyan bir dönemin başlangıcını simgelemesini temenni ediyorum.”