"Antalya'ya gelen turist sayısı dün itibarıyla 15 .3 milyonu geçti" "Antalya'ya gelen turist sayısı dün itibarıyla 15 .3 milyonu geçti"

Sonbahar tatil sezonunda Rus turistlerin Türkiye ve Mısır gibi popüler destinasyonlarda bütçelerini zorlandığı bildiriliyor. Novıye İzvestiya’nın haberine göre, 100 bin ruble bütçeye sahip Rus turistlerin tatil seçeneklerinin azaldığı ifade ediliyor. Özellikle Tayland’a 40 bin rubleye yapılan uygun fiyatlı uçuşların artık geride kaldığına dikkat çekilirken, Türkiye ve Mısır gibi destinasyonların da artan maliyetler nedeniyle bütçeyi zorladığı belirtiliyor.

En ucuz seçenek olarak Abhazya öne çıkarken, Moskova’dan uçuş ve transferlerin dahil olduğu 9 gecelik tatil paketleri 102 bin rubleden başlıyor. Bununla birlikte, daha düşük bütçeli konaklama seçeneklerinin de mevcut olduğu vurgulanıyor.

Azerbaycan da Rus turistler için uygun bir alternatif olarak dikkat çekiyor. İki kişilik tatil paketleri 80 bin rubleden başlarken, çeşitli kültürel ve gastronomi turları sunuluyor. Ancak, uçuşların tur fiyatına dahil olmadığı belirtiliyor. Azerbaycan’a olan ilginin bu yıl iki kat arttığı da haberde yer alıyor.

Gürcistan ise kısa uçuş süresi ve uygun fiyatlı tatil seçenekleriyle Rus turistler arasında popülerliğini koruyor. İki kişilik tatil paketleri 50-65 bin ruble arasında değişirken, uçuş fiyatlarının bu paketlere dahil olmadığı kaydediliyor.