Rusya’dan Türkiye’ye Temmuz ayına yönelik tatil talebinin düşük seyretmesi nedeniyle Türk otelcilerin fiyatları düşürdüğü belirtiliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Taras Kobişçanov, Rusya’dan Temmuz ayı için Türkiye’ye olan düşük talebin otelcileri fiyatları düşürmeye zorladığını söyledi.

GazetemRu’da yer alan habere göre Kobişçanov, “Geçen yılın sonundan itibaren sözleşmelerin başlamasıyla birlikte bazı oteller Temmuz-Ağustos ayları için fiyatlarını ciddi şekilde artırdı. Sonuç olarak Haziran ayını mükemmel sattılar ancak Temmuz talebi çöktü. Şu anda birçok Türk otelci satışları kurtarmaya çalışıyor ve Temmuz ayı fiyatları Haziran ayı fiyatlarından daha düşük, ki bu kendi başına bir saçmalık” dedi.

Divan İstanbul Oteli’nin Genel Müdürlük Görevine Yulia Kardeşoğlu Getirildi Divan İstanbul Oteli’nin Genel Müdürlük Görevine Yulia Kardeşoğlu Getirildi

Rusya’dan Türkiye’ye olan seyahat fiyatlarının neden hâlâ çok yüksek olduğu sorulduğunda ise Kobişçanov, bunun rublenin kuru ile ilgili olduğunu belirtti. “Geçen yıl ruble dolar karşısında 70-80 aralığında dalgalanıyordu, şu anda ise 85-95 aralığında, yani yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti” diye açıkladı.