Başta Aydın, İzmir ve Muğla olmak üzere birçok ilde orman yangını çıktı. Yangınların büyük kısmının kontrol altına alındığı açıklanırken geriye kalan yangınların da çok büyük sorun teşkil etmediği ifade edildi.

Başta Aydın, İzmir ve Muğla olmak üzere ülke genelinde birçok ilde ormanlar alevlere teslim oldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 Ağustos Perşembe gününden bu yana 247 yangın çıktığını ve bunlardan 241’inin kontrol altına alındığını açıkladı. Yumaklı, "Şu an için bizi endişeye sevk edecek herhangi bir yangın yok” dedi.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale edildi. 16 Ağustos tarihinde çıkan yangının endişe verici olduğunu açıklayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını duyurdu.

İzmir-Karşıyaka’da Yamanlar Mahallesinde çıkan yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Yumaklı,  Tahtalı Barajı’nın çevresinde çıkan yangının ise enerjisinin düşürüldüğü ve müdahaleye devam edildiğini duyurdu.

Yumaklı, "Karabük'ün Ovacık ilçesindeki orman yangını an itibarıyla kontrol altına alındı. 5 yangından bir tanesi kontrol altına alındı. Manisa Gördes yangınını söndürme çalışması büyük oranda tamamlandı ancak gece soğutma çalışmaları devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, Uşak Eşme'deki yangında da büyük oranda kontrolün sağlandığını ancak soğutma işlemlerinin devam ettiği bilgisini verdi.

Almanlar sonbaharda Akdeniz’e akın edecek Almanlar sonbaharda Akdeniz’e akın edecek

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde yangın ile mücadele edilirken Menteşe, Ula ve Yatağan ilçelerinden de orman yangını ihbarları geldi.  Rüzgarın etkisiyle genişleyen alevler nedeniyle Nebiköy ve Kafaca Mahalleri boşaltıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bölgede yaptığı incelemelerin ardından Menteşe ve Yatağan’daki yangınların ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındığını, Ula’daki yangın için söndürme çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 12-17 Ağustos'ta Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak'ta çıkan orman yangınları için başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden 9'unun tutuklandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Muğla ilimiz Yatağan, Ula ve Datça ilçelerimizdeki orman yangınlarına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen Yatağan’da 2 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.” dedi.