Singapur Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Ulaştırma Güvenliği Soruşturma Bürosu (TSIB), olayla ilgili başlattığı incelemenin ön raporunu yayımladı. Rapora göre, türbülans sırasında uçak 4.6 saniye içerisinde 178 feet (54 metre) irtifa kaybetti. Bu ani düşüş, yerçekimi kuvvetindeki (G) hızlı değişimlerden kaynaklandı ve yolcu ile mürettebatın ciddi şekilde yaralanmasına neden oldu.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Raporda, “4,6 saniye boyunca yerçekimi kuvvetindeki (G) hızlı değişimler, 37,362 feet'ten 37,184 feet'e 178 feet'lik (54 m) bir irtifa düşüşüne neden oldu. Bu yaşananlar da yolcu ve mürettebatın yaralanmasına neden oldu” ifadelerine yer verildi. TSIB tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Singapurlu uzmanlar, uçağın uçuş veri kaydedicisini (FDR) ve kokpit ses kaydedicisini (CVR) inceleyerek türbülansın etkilerini detaylandırdı. İncelemeler, yerçekimi kuvvetinde yaşanan hızlı değişimlerin irtifa kaybına yol açtığını ve kemer takmayan yolcuların ciddi şekilde yaralanmasına sebep olduğunu ortaya koydu.

Singapur Havayolları, olaydan etkilenen yolcular ve mürettebata hastane masrafları dahil destek sağlandığını belirtti. Şirket ayrıca, müfettişlerle işbirliği yaptıklarını ve güvenlik önlemlerinin gözden geçirileceğini açıkladı.

Uçakta bulunan yolcular, türbülansın başlamasıyla birlikte büyük bir korku yaşadıklarını anlattı. Yolculardan biri, “Aniden uçağın irtifa kaybettiğini hissettik ve birçok kişi yerinden fırladı. Kemer takmayanlar en çok zarar görenlerdi” dedi.

Olayın ardından başlatılan soruşturma halen devam ederken, Singapur Havayolları güvenlik önlemlerini arttırmak için gerekli adımları atacağını açıkladı. TSIB, nihai raporunu tamamladıktan sonra kamuoyu ile paylaşacak ve benzer olayların yaşanmaması için alınacak önlemleri belirleyecek.

AERONEWS24