Emirates, Oktoberfest İçin Hazır Emirates, Oktoberfest İçin Hazır

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, büyüme ivmesini sürdürüyor. Şirket, yılın üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı ve bu dönemde de kesintisiz büyüme trendini devam ettirdiğini belirtti.

Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan üçüncü çeyrek raporunda, TUI Grubu'nun cirosunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 5,8 milyar euroya ulaştığı ifade edildi. Şirketin vergi, faiz ve amortisman öncesi (FAVÖK) karı ise yüzde 37 artış göstererek 262 milyon euroya yükseldi. Bu sonuçlar, şirketin yıl genelinde hedeflediği yüzde 10 gelir artışı ve yüzde 25 FAVÖK artışı hedeflerini destekler nitelikte.

Havayolu ve tur operatörü biriminde FAVÖK, 10 milyon eurodan 16 milyon euroya çıktı. Aynı dönemde, TUI'nin hizmet verdiği müşteri sayısı yüzde 4 artarak 5,8 milyona ulaştı. Yaz dönemi tatil taleplerinde yüzde 6'lık bir artış yaşanırken, ortalama tatil fiyatlarının da yüzde 3 oranında yükseldiği bildirildi. TUI, yaz programının yüzde 88'inin satıldığını ve 2024-2025 kış rezervasyonlarının da olumlu bir seyir izlediğini duyurdu.

Öte yandan, TUI'nin 30 Haziran itibarıyla 2,1 milyar euro net borcu bulunduğu da raporda yer aldı. Şirket, finansal performansını güçlendirmeye devam ederken, önümüzdeki dönemlerde de büyüme trendini sürdürmeyi hedefliyor.