Trabzon'a yapılması planlanan yeni havalimanı projesi çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Son yıllarda bölgeye olan turist ilgisinin artmasıyla özellikle yaz aylarında Trabzon Havalimanı'nda büyük yoğunluk yaşanmaya başladı. Mevcut haliyle ihtiyaçları karşılayamayan havalimanında geçtiğimiz yıl Eylül ayında modernizasyon çalışmaları başlatıldı.

MODERNİZE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
2023 yılında iç ve dış hatlarda toplam 3 milyon 499 bin 592 yolcuya hizmet veren Trabzon Havalimanı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan modernizasyon çalışmaları kapsamında yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP yolcu binası inşaatları devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nda bulunan ve millet bahçesine dönüştürülen yolcu köprüleri de Trabzon Havalimanı'na taşınarak entegrasyon sağlanıyor.

TRABZON HAVALİMANI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Tüm bu modernizasyon çalışmaları devam ederken, yeni Trabzon Havalimanı projesi için de çalışmalar hızla ilerliyor. 3 milyon metrekarelik dolgu alan üzerine kurulacak yeni havalimanında geniş gövdeli uçakların da inebileceği 3 bin 240 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pist inşa edilecek. Yapılacak 70 bin metrekarelik terminal binasında yılda 15 milyon yolcuya hizmet verilebilecek. Projenin kısa sürede tamamlanarak ihale aşamasına geçilmesi planlanıyor. (HABER61)