Türk Hava Yolları (THY), sanatçı İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Tatlıses Dörter’e uçuş yasağı getirdi. THY, Çıtak Tatlıses’i kara listeye alarak, kendisinin şirketten bir daha bilet alamayacağını duyurdu.

Olay, THY’nin Bodrum-İstanbul seferini yapan uçakta gerçekleşti. İddialara göre, uçuş sırasında Dilan Çıtak Tatlıses'in kedisi miyavlamaya başladı ve Çıtak Tatlıses, kedisini kutusundan çıkararak kucağına aldı. Uçak inişe geçtiği sırada bir kabin memuru, kedinin tekrar kutusuna koyulması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Ancak bu uyarı, ikili arasında sözlü tartışmaya dönüştü ve tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü.

Kabin memurunun durumu kaptan pilota bildirmesi üzerine pilot, uçağa polis ekiplerini çağırdı. Uçağın İstanbul Havalimanı'na inişi sonrası Çıtak Tatlıses ve kabin memuru, ifade vermek üzere karakola götürüldü. Kabin memuru, Dilan Çıtak Tatlıses’in kendisine saldırdığını iddia ederek şikâyetçi oldu.

THY’den Kara Liste Kararı

Bu olayın ardından Türk Hava Yolları, Dilan Çıtak Tatlıses’in kabin memuruna saldırdığı gerekçesiyle kendisini kara listeye aldığını açıkladı. Çıtak Tatlıses, THY'nin uçuşlarına artık bilet alamayacak.

S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı

Çıtak Tatlıses’ten Sosyal Medya Açıklaması

Dilan Çıtak Tatlıses, olayın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak kendisini savundu. Tatlıses, “Yayınlanan video olayın son dakikasına aittir. Kendime yapılan sert tavra verdiğim tepki manipüle edilmiştir. Kedim nefes darlığı çekiyordu, onu sakinleştirmeye çalışırken hostesin sert tavrıyla karşılaştım” dedi.

Tatlıses, ayrıca kedisinin uçakta çektiği bir fotoğrafı paylaşarak, "Kedim inişe yakın fenalaştı, onu pusetinden çıkarmak zorunda kaldım. Ancak kabin memuru beni sert bir dille uyardı ve kedimi zorla pusete sokmaya çalıştı. Durumu açıklamaya çalışmama rağmen hostesin tavrı değişmedi" ifadelerini kullandı.

Dilan Çıtak Tatlıses, kendisine karşı uygulanan sert tavrı eleştirirken, olayın kamuoyunda yarattığı algının haksız olduğunu belirtti. THY yetkilileri ise konuya ilişkin daha fazla açıklama yapmadı.