Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Akademisi (TAFA), eğitim kapasitesini artırmak amacıyla iki ALSIM AL172 simülatörü satın aldı. Bu stratejik hamle, Türk Hava Yolları'nın nitelikli pilot ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

ALSIM AL172 simülatörleri, Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından FNPT II olarak sertifikalandırılmış olup, Cessna 172SP Skyhawk'ı gerçeğe en yakın şekilde simüle ediyor. Bu simülatörler, son teknoloji Garmin G1000 NXI aviyonik sistemi ve GFC700 otomatik pilot ile donatılmış durumda.

TAFA CEO'su İbrahim Zeki Akyurt, simülatörlerin eğitim kalitesini artıracağını belirterek, “Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi olarak, sahip olduğumuz uçaklar, simülatörler ve diğer gerekli ekipmanlarla eğitim kalitemizi ve üstünlüğümüzü hızla artırdık. Amacımız, Türk Hava Yolları'nın artan nitelikli pilot ihtiyacını karşılamak için profesyonel pilotlar yetiştirmek. AL172 simülatörünü seçmemizin nedeni, kokpitinin Cessna 172SP Skyhawk NAV III uçağının birebir aynısı olması ve ALSIM'in güvenilir ve kanıtlanmış FSTD modelleri sunmasıdır,” dedi.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

ALSIM Satış Müdürü Leonardo Rodrigues ise, simülatörlerin eğitmenler için konfor ve kullanım kolaylığının önemine dikkat çekti. Rodrigues, “Eğitmenler, simülatörlerde binlerce saat geçirirler, bu yüzden onlara konfor ve kullanım kolaylığı sağlamak çok önemlidir. Bu yüzden Eğitmen İstasyonumuzu mükemmelleştirmek için çok sayıda saat harcadık,” diye ekledi.

TAFA, Türk Hava Yolları'nın pilot ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuş olup, şu anda 40 eğitim uçağı ve çok sayıda simülatör ile faaliyet göstermekte ve yıllık yaklaşık 300 mezun vermektedir. Yeni ALSIM AL172 simülatörlerinin eklenmesi, Akademi'nin sunduğu eğitimin kalitesini ve etkinliğini daha da artıracak.

Bu satın alma, Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi'nin pilot eğitiminde yüksek standartları koruma konusundaki kararlılığının ve gelişen havacılık endüstrisine ayak uydurmak için ileri teknolojileri benimseme konusundaki proaktif yaklaşımının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: AERONEWS24