Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), Hindistan ile Türkiye arasındaki ikili hava hizmetleri anlaşmasını güçlendirmeyi hedefliyor ve Hindistan'da yeni destinasyonlar eklemeyi planlıyor. Türk Hava Yolları'nın Kuzey ve Doğu Hindistan Genel Müdürü Şevki Erkan Erdoğan, Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı ile mevcut hava hizmetleri anlaşmasında bir revizyon yapmayı arzuladıklarını belirtti.

Türk Hava Yolları, halihazırda Türkiye ile Hindistan arasında haftada 14 sefer düzenliyor ve bu seferler Boeing 777 tipi yüksek kapasiteli uçaklarla gerçekleştiriliyor. Bu uçuşlar, İstanbul'dan (IST) Delhi'ye (DEL) ve Mumbai'ye (BOM) doğrudan seferleri kapsıyor. THY, Hindistan'ın en büyük havayolu şirketi IndiGo Airlines (6E) ile bir ortak uçuş anlaşmasına sahip ve bu sayede Delhi ve Mumbai'den altı farklı Hindistan şehrine hizmet verebiliyor.

Şevki Erkan Erdoğan, Hindistan'da büyük bir büyüme potansiyeli olduğunu ancak uçuşlara yönelik kısıtlamalar nedeniyle bu potansiyelin tam anlamıyla değerlendirilemediğini ifade etti. Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı tarafından izin verilirse, İstanbul'u Hindistan'daki yeni büyük şehirlerle bağlamak için gerekli filonun temin edileceğini söyledi.

Türk Hava Yolları, 356 uçaktan oluşan geniş bir filoya sahip olup, bu filoda 145 geniş gövdeli yolcu ve kargo uçağı bulunuyor. THY, Airbus A330, A350, Boeing 777 ve 787 gibi uçaklarıyla dünyanın en fazla uluslararası destinasyona uçuş yapan havayolu olma unvanını elinde tutuyor. Şirket, toplamda 349 destinasyona uçuş gerçekleştiriyor: 296 uluslararası ve 53 yurt içi destinasyon.

Erdoğan, Hindistan'dan Avrupa, Güney Amerika ve Amerika Birleşik Devletleri'ne İstanbul üzerinden yapılan aktarmalı uçuşlarda güçlü bir talep olduğunu belirtti. Mevcut ikili anlaşmalardaki tüm slotları kullandıklarını ve daha fazla slot tahsis edilmesi halinde yolculara daha iyi bağlantı ve seçenekler sunabileceklerini ekledi.

Emeklilik fonu, havayolu şirketinin büyük ortağı oldu Emeklilik fonu, havayolu şirketinin büyük ortağı oldu

Eğer daha fazla ikili hak tahsis edilirse, Türk Hava Yolları, Hindistan'ın en yoğun üçüncü havalimanı olan Bengaluru, Chennai, Hyderabad ve Kalküta gibi şehirlere doğrudan geniş gövdeli uçaklarla uçuşlar başlatmayı planlıyor.