Türk Hava Yolları, Aralık ayından itibaren Schiphol ile İstanbul Havalimanı arasında günde beş sefer düzenleyecek. Şu anda, Airbus A330 ile gerçekleştirilen dört günlük uçuş var. Ek uçuş öğleden sonra Airbus A320 ile gerçekleşecek.

TK1962 sefer sayılı uçuş, Schiphol'den saat 14:00'te kalkacak ve yerel saatle 19:30'da İstanbul Havalimanı'na varacak.

Türk Hava Yolları, kendi uçuşlarının yanı sıra 2024'ten itibaren AJet adıyla devam edecek iştiraki AnadoluJet aracılığıyla Schiphol ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında günde iki bağlantı sunuyor.

Türk Hava Yolları, Amsterdam - İstanbul hattında sadece noktadan noktaya yolcu taşımakla kalmıyor, aynı zamanda örneğin Asya ve Afrika'daki destinasyonlara da transfer seçenekleri sunuyor.

SuperNova, Dönüştürülmüş Boeing 737-800’ü Filosuna Kattı SuperNova, Dönüştürülmüş Boeing 737-800’ü Filosuna Kattı

Schiphol'deki slot koordinatörüne yakın zamanda dağıtması için ekstra slotlar verildi. Slot koordinatörü (Airport Coordination Netherlands) ACNL'nin direktörü Hugo Thomassen, "Alan yaratıldı çünkü birkaç havayolunun kış sezonu için slotları var. Sonuç olarak, bekleme listesindeki havayollarına geçici olarak slot tahsis edebildik." ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin ardından sadece Türk Hava Yolları değil, Xiamen Air, Qatar Airways ve Kuwait Airways gibi şirketler de Schiphol'de açılan alandan yararlanacak.

Kaynak: AERONEWS24