2024 yılının ilk altı ayında Türkiye Tanıtım ve Turizm Geliştirme Ajansının turizm sektöründen aldığı turizm payı yüzde 129 arttı.

Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2024 yılının Ocak-Haziran döneminde otellerden konaklama vergisi olarak yaklaşık 3,1 milyar TL (98 milyon dolar) vergi tahakkuk etti. Bu dönemde ödenen vergi de yaklaşık 2,6 milyar TL (82 milyon dolar) oldu.

Turizm Databank’ta yer alan habere göre, en çok konaklama vergisi İstanbul ve Antalya’dan alınırken onları; Ankara, Muğla, İzmir, Bursa ve Nevşehir izledi.

Türikye Tanıtım ve Turizm Geliştirme Ajansının (TGA) turizm sektöründen aldığı Turizm Payı miktarı 2024 yılı 6 aylık dönemde yüzde 129 artarak 1,5 milyar TL (49,1 milyon dolar) oldu.

Yabancı ve yerli gecelemelerin yükseldiği 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde, Türkiye otellerde yapılan ciro 4,9 milyar doları geride bıraktı. Cirodan en çok  payı İstanbul ve Antalya aldı.