Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı, Hindistan'ın en işlek hava limanı olarak bilinir ve bu yılın başlarında gerçekleştirilen iyileştirmelerle daha da etkileyici bir hale geldi. Havalimanı, dördüncü pisti ve yükseltilmiş yeni taksi yolunu devreye alarak, özellikle havayolu şirketleri için önemli avantajlar sağlıyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında faaliyete geçen yükseltilmiş taksi yolu, özellikle 'taksi süresini ve emisyonları azaltmak' amacını taşıyor. Delhi Havalimanı CEO'su Videh Kumar Jaipuriar, bu konuda yaptığı açıklamada, üçüncü piste inen ve Terminal 1'e giden uçakların yeni taksi yolunu kullanarak mesafeyi 9 km'den sadece 2 km'ye düşürdüğünü belirtti. Bu gelişme, yolcuların uçaktan iniş sonrası daha az zaman harcamasına, havayollarının yakıt tasarrufu yapmasına ve karbon salınımının azaltılmasına katkı sağlıyor.

TAV Havalimanları Ağustos ayı rakamları açıklandı TAV Havalimanları Ağustos ayı rakamları açıklandı

Jaipuriar, havayolu şirketlerinin bu yeni düzenlemeden kaynaklı tasarrufunun yaklaşık 18-21 milyon dolar civarında olacağına dikkat çekti. Bu sayede, Delhi Havalimanı sadece yoğun trafiği ve etkileyici altyapısıyla değil, aynı zamanda çevre dostu uygulamalarıyla da dikkat çekiyor.