Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Güney Afrika Havayolları (SAA) için sağladığı kiralama kapasitesini 2024/2025 kış sezonunda iki katına çıkaracak. SunExpress, gelecek kış sezonunda SAA'nın operasyonlarını dört uçakla destekleyecek.

Havacılık sektörünün yatırım notu yükseliyor Havacılık sektörünün yatırım notu yükseliyor

Ekim ayında başlayan ve iki Boeing 737-800 uçağını içeren altı aylık bir damp-lease anlaşması bulunan SunExpress ve SAA arasında imzalanan bu yeni anlaşma, iş birliğini genişletmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, uzun dönemli karşılıklı kapasite desteği, teknik bakım ve eğitim konularında yeni iş birliği olanakları üzerine odaklanan planlar arasında yer almaktadır.

SunExpress CEO'su Max Kownatzki, yeni anlaşma ve SAA ile kurulan güçlü güven ilişkisinin, iş birliklerini büyütmeye yönelik kararlılıklarının bir göstergesi olduğunu belirtti. Kownatzki, "SunExpress olarak önümüzdeki on yıl içinde filomuzu iki katından fazla büyüterek 2033 yılına kadar 150 uçaklık bir filoya ulaşacağız. Bu tür iş birlikleri filomuzu verimli bir şekilde kullanmamızı sağlayarak sezonsallığın etkisini de hafifletmiş oluyor" dedi.

SAA CEO'su Prof. John Lamola ise SunExpress'in güvenilir bir ortak olduğunu belirterek, mevcut iş birliğinin genişlemesinden büyük memnuniyet duyduklarını ve ilave uçakların yoğun tatil sezonunda müşteri talebini karşılamak için kullanılacağını ifade etti. Güney Afrika'daki OR Tambo Uluslararası Havalimanı'ndan Gqeberha'daki (Port Elizabeth) Chief Dawid Stuurman Uluslararası Havalimanı'na günde iki uçuş eklenmesi de yeni bir rota olarak belirtildi.