Rusya'nın devlete ait en büyük havacılık şirketi olan United Aircraft Corporation, üretimini tamamladığı yeni Su-34 avcı-bombardıman savaş uçaklarını Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'ne teslim etti. RIA Novosti ajansının bildirdiğine göre, Novosibirsk V.P. Çkalov uçak fabrikasında üretilen bir grup Su-34 avcı-bombardıman uçağı, başarılı yer ve uçuş testlerinin ardından orduya devredildi.

Yeni Su-34'ler, yer ve deniz üstü hedeflere karşı geliştirilmiş silahlarla donatılarak menzil ve doğruluk kapasiteleri artırıldı. United Aircraft Corporation (UAC) Genel Müdürü Yuriy Slyusar, şirketin gelecek yılın programını uygulamaya başladığını ve savaş uçağı üretim hacminin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Ayrıca, şirket halihazırda hizmette olan Su-34'lerin uçuşa elverişliliği, bakımı, onarımı ve modernizasyonunu da gerçekleştirmektedir. Suhoy Deneysel Tasarım Bürosu'nda geliştirilen Su-34 avcı-bombardıman uçakları, 1980'lerin ortalarından beri Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri'nde görev yapmaktadır. Su-34'ler, en son 2014 yılında modernize edilerek yeni tip mühimmatla donatılmıştır.

Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

Bu uçaklar, Ukrayna krizi ve özel askeri operasyon bölgelerinde aktif olarak kullanılmakta olup, edinilen deneyimler doğrultusunda düzenli olarak modernizasyona tabi tutulmaktadır. Bu gelişmeler, Rusya'nın havacılık kapasitesini güçlendirmeye yönelik kararlı adımlarını yansıtmaktadır.