AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen uluslararası deniz tatbikatı, Antalya'nın Konyaaltı ilçesi açıklarında büyük bir katılımla hayata geçti. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, birçok ülkeden gelen gemi, personel ve gözlemcilerle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük savaş gemisi olan yerli ve milli üretim TCG Anadolu'dan harekâtı izledi.

Senaryo gereği, deprem nedeniyle tahliye edilmesi gereken vatandaşların sahilden gemiye alınması planlandı. Oramiral Tatlıoğlu'nun yerini almasının ardından harekât başladı. Senaryo gereği kıyıdaki sivilleri kurtarmak amacıyla amfibi deniz piyade birlikleri, SAT ve SAS timleri, TCG Anadolu'daki 3 Mekanize Çıkarma Gemisi (LCM), 4 Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) ve 2 bot ile TCG Anadolu'daki havuz güverteden denize açıldı.

Bu sırada gemideki diğer amfibi deniz piyade birlikleri askeri helikopterlerle Sarısu Sahili'ne inerek kıyı emniyeti sağladı. Kıyıya içerisinde zırhlı personel taşıyıcının bulunduğu LCM ve ZAHA'larla ulaşan birlikler, sivil vatandaşları başarıyla alarak TCG Anadolu gemisine ulaştırdı. Tatbikat kapsamında, kıyıda yaralı bulunan bir sivil ile denizaltında sağlık sorunu yaşayan bir personel helikopterle TCG Anadolu'ya nakledildi. Gemiye inen askeri birliklerin Türk ve Azerbaycan bayrakları açmalarının ardından helikopterler, Oramiral Tatlıoğlu'nu selamladı.

Tatbikat, 25 Kasım tarihine kadar devam edecek. Toplamda 26 gemi, 4 denizaltı, 3 deniz karakol uçağı, 10 deniz helikopteri, 5 İHA, 3 SAT görev timi, 2 SAS görev timi, 1 KBRN timi, 1 amfibi deniz piyade taburu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1 CH-47 helikopteri ile 3 genel maksat helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 16 görev uçuşu deniz harekâtı hava desteği unsuru ile 4 görev uçuşu havadan ihbar ve kontrol uçağı, sahil güvenlik botlarının katılımıyla gerçekleşiyor.