ASELSAN, yer altında yerleştirilen mayın ve el yapımı patlayıcıları yüksek hassasiyetle tespit etme amacı güden gelişmiş bir patlayıcı tespit aracı olan YENER'i tanıttı. YENER, modern Mayın/El Yapımı Patlayıcı Tespit Sistemi ile donatılmış olup, 2D ve 3D görüntüleme, metal ve metal olmayan hedef tespiti, el yapımı patlayıcı teşhisi gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca, yabancı kablo tespiti, çoklu hedef tespiti, entegre EMI Sensörü ile çalışma, otomatik çalışma yeteneği ve hareket halinde görev yapabilme gibi özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. YENER, zırhlı araçlar ve insansız kara araçlarına entegre edilebilmektedir.

Öte yandan, ASELSAN tarafından tasarlanan Seyyar Tespit Radarı SERHAT, hava mermilerinin havadayken tespit ve takibini gerçekleştirebilen bir sistemdir. SERHAT, 360° kapsama sahiptir ve teknik özellikleri arasında L Bant yayın frekansı, 10 km'den fazla menzil, 80 cm çap, 1 m yükseklik, 250 kg ağırlık gibi özellikler bulunmaktadır. Ayrıca, askeri standartlara uygunluğu, çeşitli çevresel koşullara dayanıklılığı ve şok/titreşime dayanıklılık gibi özellikleriyle dikkat çekmektedir.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

ASELSAN aynı zamanda, Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) modernizasyon projesi kapsamında ilk teslimatını gerçekleştirdikten sonra, ZMA'ların silah sistemlerini, tehdit algılama ve uyarı sistemlerini güçlendirmek suretiyle ateş gücünü artırmış, beka yeteneklerini iyileştirmiş ve hareket kabiliyetini en üst düzeye çıkarmıştır. Proje kapsamında, FNSS tarafından yapılan bakım ve onarım faaliyetleriyle ZMA platformlarına çeşitli alt sistemler entegre edilmiş ve zırh ile mayın koruma seviyeleri yükseltilmiştir.

ASELSAN'ın ZMA Modernizasyon Projesi, envanterde bulunan araçları çağdaş teknolojiyle donatarak, güvenlik güçlerinin operasyonel yeteneklerini önemli ölçüde artırmayı hedeflemektedir. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, 2024 yılı itibarıyla 133 aracın teslimatı gerçekleştirilmiş olacak.