Sivrihisar'da gökyüzü şenlendi Sivrihisar'da gökyüzü şenlendi

Havacılık bakım devi SR Technics, Zürih Havalimanı'nda Pratt & Whitney'nin GTF motorları için yeni bir bakım tesisi ve modernize edilmiş test hücresini hizmete açtı. Bu yeni tesis, dünya genelindeki GTF motor bakım ağının 17. lokasyonu olarak kayıtlara geçti. Tesis, Airbus A320-Neo serisi için kullanılan PW1100G-JM motorlarının tamamen sökülmesi, montajı ve test edilmesi işlemlerini gerçekleştirecek.

19 Eylül’de düzenlenen açılış törenine Pratt & Whitney temsilcileri, iş ortakları ve SR Technics çalışanları katıldı. Tören kapsamında yeni tesis ve test hücresi tanıtıldı.

SR Technics, Nisan 2022'de Pratt & Whitney ile yaptığı anlaşma doğrultusunda GTF motor bakım ağına dahil olmuştu. Bu iş birliğiyle şirket, portföyünü genişleterek İsviçre'deki istihdamı güvence altına aldı. Zürih tesisine yapılan yatırımın, araçlar, ekipmanlar, eğitimler ve test hücresi için on milyonlarca İsviçre frangına ulaştığı belirtildi. Şirket, anlaşma süresince yaklaşık 1000 GTF motorunun bakımını yapmayı planlıyor ve ilk motorun bakımına Temmuz 2024'te başladı.