Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Antalya merkezli Southwind Havayolları, Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen Eğitim Kuruluşu (ATO) Sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayarak önemli bir kilometre taşına imza attı. Artık sahip olduğu ATO Sertifikası ile havayolu, kendi pilot eğitimlerini başlatma yeteneğine sahip.

Yeni sertifikasyonunun ardından şirket, filosundaki Boeing 737, 777, Airbus A321 ve A330 tipi uçaklar için tip eğitimlerine hızla başlıyor. Southwind Havayolları, ilanında 34 yaşını aşmamış, üniversite mezunu, geçerli Frozen ATPL belgesine sahip, ICAO Level 5 seviyesinde yetkinliğe sahip adayların başvurularını beklediğini duyurdu.

Havayolunun mevcut filosunda, tek koridorlu Boeing 737 ve Airbus A321 uçaklarına ek olarak geniş gövdeli Airbus A330 ve Boeing 777 modelleri de bulunmaktadır. Southwind Havayolları, bu önemli adımıyla pilot eğitimleri konusundaki kapasitesini artırarak sektördeki etkinliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.