Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

Tacikistan merkezli Somon Air, gelecekte Boeing 737 Max 8 ve Embraer E2 uçaklarını satın almayı düşünüyor.
Şirketin, mevcut filosunda Boeing 737-800, Boeing 737-900 ER ve bir adet Boeing 787-8 uçağı bulunuyor. Somon Air CEO'su Abdulkosim Valiev, CH Aviation portalına verdiği demeçte bu planları doğruladı.

Valiev, "Henüz kesin karar vermedik, ancak önümüzdeki iki ila üç yıl içinde gerçekleşebilir" diyerek Somon Air'in filosunu Boeing 737 Max 8 ve Embraer E2 ile güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. İlk aşamada 2 ila 4 uçaklık bir alım düşündüklerini ifade etti.

Airline CEO'su, Embraer'in şu an için favori olduğunu ancak Airbus A220'nin de değerlendirme sürecinde olduğunu belirtti. Somon Air, daha önce Boeing 737 Max 8 siparişi vermiş ancak modelin karıştığı iki ölümcül kaza sonrasında bu siparişi iptal etmişti. Son zamanlarda tekrar ilgi göstermeye başlamıştı.

Somon Air'in uçak filosunu genişletme planları, Tacikistan ve bölgedeki havayolu taşımacılığına katkı sağlayacak potansiyele sahip. Yeni uçaklar, şirketin operasyonel verimliliğini artırırken, yolcu kapasitesini ve hizmet çeşitliliğini de genişletecek.