Singapur Havayolları'nın (SIA) düşük maliyetli yan kuruluşu Scoot, Amerikan şirketi Azorra'dan kiraladığı uçaklar ile tarifeli seferlere başladı.

Scoot'un flosunda Embraer E190-E2 tipi 9 uçaklık kiralama anlaşması çerçevesinde teslim edilen iki uçağı bulunuyor. 2024'ün ikinci yarısında üç uçak daha gelecek ve dördü ise 2025'in sonuna kadar teslim edilecek.

Embraer E190-E2 uçağı ilk tarifeli seferini geçtiğimiz günlerde Changi Havalimanı'ndan Tayland'ın Krabi kentine doğru yaptı. 

Sia Emba

112 koltuklu uçak, filoda bulunan Airbus A320, Boeing 777 ve çift katlı Airbus A380 "superjumbo" dan daha küçük olsa da, şirket için büyük önem arz ediyor.

Brezilya'da Sao Paulo'dan bir saat uzaklıktaki bir şehir olan Sao Jose dos Campos'ta üretilen E190-E2, Singapurlu bir taşıyıcı tarafından ilk defa filoya filoya dahil olması sebebiyle büyük bir önem taşıyor.

Sia Embb

Scoot'tan Bay Thng yaptığı açıklamada, havayolu şirketinin E190-E2'nin performansını tam olarak değerlendirmek için 2026 yılına kadar vakti olduğunu belirtti.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

CAG sözcüsü Ivan Tan, yeni uçakların , her kalkış ve iniş destinasyonu için daha düşük bir koltuk kapasitesine sahip olmalarına rağmen, Changi Havalimanı'nın Asya'daki ağını çeşitlendirmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

AERONEWS24