A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın 38. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle paylaştığı mesajında şunları dile getirdi:

"Güçlü, lider Türkiye ve tam bağımsız savunma sanayii için yetkin ekosistemimizle, odaklı üretim anlayışımızla, geleceğin teknolojilerine gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ve ihracatımız ile emin adımlarla ilerliyoruz. Yolumuza inançla, emekle ve kararlılıkla devam edecek; güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Başkanlığımızın 38. Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun."

Görgün, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın misyonu olan savunma sanayisinin geliştirilmesi ve güvenlik güçlerinin modernizasyonuna vurgu yaparak, bu yolculuğun tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda güçlü bir şekilde ilerlediğini ifade etti. Yetkin ekosistem, odaklı üretim anlayışı, geleceğin teknolojilerine yönelik yatırımlar ve ihracatla birlikte güçlü Türkiye hedefine emin adımlarla ilerlendiğini belirtti.

Savunma Sanayii Başkanlığı, Türkiye'nin savunma sanayi ürünleri ihracatında da önemli bir rehber olarak rol oynamaktadır. 2002 yılında 248 milyon dolar olan savunma ve havacılık ihracatı, 2022 yılında 4,395 milyar dolara ulaşmıştır. Ayrıca, savunma ve havacılık sektörünün büyüklüğünü gösteren Toplam Savunma ve Havacılık Sektör Cirosu 2022 yılı sonunda 12,196 milyar dolara yükselmiştir.

Başkanlık, 2002 yılında 62 savunma projesi yürütürken, 2023 yılına gelindiğinde proje sayısının 13 kat artarak 850'ye ulaştığını açıklamıştır. Ayrıca, 2002 yılında yaklaşık 5,5 milyar dolar bütçeli savunma projeleri yürütülürken, gelinen noktada ihale süreci devam eden projeler de göz önüne alındığında, yaklaşık 16 katlık bir artışla 90 milyar dolarlık proje hacmine ulaşılmıştır.