Güney Afrika, Suudi Arabistan'ın üç yıllık bir aradan sonra Cidde ile Johannesburg arasındaki tarifeli uçuşlara yeniden başlamasıyla Orta Doğu ile yeni bir doğrudan bağlantıyı memnuniyetle karşıladı . Suudi ulusal taşıyıcı, Suudi Arabistan'ı yeni destinasyonlara bağlayarak turizmin büyümesini desteklemek amacıyla Krallığın Hava Bağlantı Programı (ACP) ile işbirliği içinde bu hizmeti yeniden başlattı.

Suudi Arabistan Güney Afrika'ya dönüyor
İki ülke arasındaki yeniden açılış uçuşu 1 Aralık 2023 Cuma günü gerçekleştirildi. SV449 sefer sayılı uçuş, Cidde'nin Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndan (JED) yerel saatle 01:30'da kalktı ve Johannesburg OR Tambo Uluslararası Havalimanı'na (JNB) 07'de ulaştı: 30. Suudi Boeing 787, Güney Afrika'ya indiğinde tazyikli suyla karşılandı.

Dönüş uçuşu SV448, JNB'den yerel saatle 09:51'de kalktı ve 17:13'te JED'e geri döndü. Servis, 274 ekonomi ve 24 business sınıfı koltuklu Boeing 787-9 Dreamliner ile pazartesi, çarşamba, cuma ve cumartesi günleri haftada dört kez gerçekleştirilecek . Program aşağıdaki gibidir:

Rota

Uçuş

Günler

ETD

ETA

JED-JNB

  SV447

  Pazartesi ve Cumartesi  

  13:45 (Cumartesi 13:50)   

 2 0:05

 SV449

  Çarşamba ve Cuma

 01:15

  07:30

JNB-JED  

  SV446  

  Pazartesi ve Cumartesi

 21:40

  05:35 +1  

 SV448

  Çarşamba ve Cuma

 08:50

  16:45

Saudia, Johannesburg'a en son Mart 2020'nin sonunda düzenli olarak hizmet verdi. Rotanın yeniden başlaması, Krallık ile dünya çapındaki büyük şehirler arasındaki hava bağlantısını geliştirmeyi amaçlayan Suudi yetkililer için önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.

Açılış, Cidde Havalimanı'ndaki AlFursan Uluslararası Lounge'da düzenlenen törenle kutlandı. Etkinliğe, Güney Afrika Başkonsolosu Moegammad Gabriels, Saudia Musaed Almusaed Uluslararası Bölgeler Satış Başkan Yardımcısı ve ACP ile havaalanı hükümet yetkililerinden diğer temsilciler de dahil olmak üzere çeşitli yetkililer katıldı. Ayrıca, açılış uçuşundaki yolculara bu olayı kutlamak amacıyla hatıra hediyeler verildi.

ACP CEO'su Ali Rajab, Suudi Arabistan ile Güney Afrika arasındaki havayolu bağlantısı hakkında şunları söyledi:

"Suudi Arabistan ile Johannesburg-Cidde rotası, Güney Afrika ile Krallık arasındaki hava bağlantısını geliştirme çabalarımızda ileriye doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. ACP, yolcular için kusursuz seyahat deneyimleri sağlayarak, Güney Afrika'nın büyüyen pazarıyla yeni ortaklıklar kurmaya ve hava ağlarını genişletmeye kararlıdır "

"Bu başarı, Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve ACP Denetleme Komitesi Başkanı Ekselansları Ahmed Al-Khateeb'in desteği ve rehberliği sayesinde mümkün oldu. Büyüme ve güvenlik için yeni yolların kilidini açmak üzere ekosistem ortaklarımızla işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz. Suudi Arabistan'ın geleceği turizm ve havacılıkta küresel bir lider olarak."

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

2021 yılında kurulan Suudi Arabistan Hava Bağlantı Programı, hava bağlantısını geliştirerek ve mevcut ve muhtemel hava rotalarını geliştirerek ülkedeki turizmi artırmayı amaçlıyor. Ulusal taşıyıcı 72'den fazla uluslararası noktaya uçuyor ve Johannesburg'u yeniden hizmete açarak artık Afrika'da 16 noktaya hizmet veriyor.